петак, 15. мај 2009.

Zvezda na plaži


" Deka i unuk šetali su plažom. Na plažu je okean izbacio na milion morskih zvezda. Dečak bi svaku zvezdu uzeo u ruku, pogledao je na dlanu i rekao: "Ako je ne vratim u okean ona će se osušiti na suncu i umreti." I tako su oni setali plažom a dečak je zvezde vraćao u okean. Deka mu je rekao: " Znaš li ti da je plaža kilometrima duga, znaš li koliko ima zvezda na njoj? Ne možeš svaku spasiti! To što ti radis ne znači ništa!" Dečak je pogledao zvezdu na svome dlanu i rekao: " Ovoj znači!" I vratio je nazad u okean.

Ima onih koji se prave mudri kao i deka u ovoj priči i na osnovu svog iskustva pokušavaju da nas odgovore da učinimo dobru stvar makar jednoj duši pod izgovorom da je to uzaludan posao.

SLAVA ISUSU HRISTU ŠTO NAM JE OTVORIO OČI DA SHVATIMO KOLIKO JE ČOVEK ZAISTA VREDAN! ČOVEK JE TOLIKO DRAG BOGU DA JE POSLAO SVOG BEZGREŠNOG SINA ISUSA DA JEDNOG PO JEDNOG SPAŠAVA OD SMRTI I PAKLA OGNJENOG.

ČOVEČE NAUČI SE IZ OVE PRIČE, MI SMO KAO MORSKA ZVEZDA KOJA UMIRE NA PESKU, AKO SE NE VRATIMO KROZ ISUSA HRISTA - OCU NEBESKOM ISUŠIĆEMO SE I POSTATI PRAH NIŠTAVILA!

3 коментара: