понедељак, 2. фебруар 2009.

Venac od trnja


Evo braćo i sestre pogledajte ovu sliku iz filma ISUS iz Nazareta režisera Franka Zafirelija iz 1977 god, u kojoj glumac Robert Pauel VERNO pokušava da nam približi LIK našeg SPASITELJA kako u trenucima stradanja veličanstveno nosi trnov venac na glavi.
Kao i uvek dok razmišljam i kolebam se dolazi mi jedno pitanje koje je postavio Pontije Pilat kada je slao ISUSA na stradanje i koje će nas pratiti sve do sudnjega dana... A šta je istina? Zapitajmo se dakle šta je to istina!!!
Evo počnimo od venca od trnja: Da li HRISTU pripada venac od trnja ili carska kruna. Šta ti kažeš brate moj i sestro moja? Da li i tebe sada muči Pilatova dilema? Jer ako ćemo po svakom pravu i pravdi ISUSU kao BEZGREŠNOM PRVENCU I SINU BOŽIJEM treba na glavi da stoji carska kruna, a ovde kao što vidimo je venac od trnja koji mu je nabijen na glavu kako bi mu se ološi i ljudski bezumnici smejali i podrugljivo mu se klanjali uz komentare tipa "Evo ga car poklonimo mu se" Da li je ISUS po bilo čemu zaslužio takav tretman...Kakvo je to pravo i kakva je to zemaljska pravda kojoj se mnogi nadaju a eto i samog BOGA je ispljuvala, išibala, izvređala, razapela i ubila. HVALA BOGU pa je on iznad ove zemaljske takozvane pravde i prava pa je VASKRSNUO i pod noge svoje postavio glavne neprijatelje ljudske a to su smrt, pakao i knez ovoga sveta.
Hajde da se zapitamo zašto je neko VEČAN BESMRTAN SILAN I SAVRŠEN rešio da dopusti da mu se fukare i bezumnici smeju i da ga vredjaju a onda i da ga ubiju. E toje tajna LJUBAVI! Što bi reko moj brat Uroš Marković tajna nad tajnama, jer zašto bi neko takav zavoleo toliko nas grešnike, toliko da napusti neizrecivu udobnost svog CARSKOG položaja i uđe u telo ljudsko koje je tamnica duha i krenuo da spasava nas grešne, pijane, lude, bolesne, bezumne, ohole, zle, razvratne, krvnike, sebične, spletkaroše, neobuzdane, gnevne, napunjene svakavkim glupostima... Pogledajmo se dobro pa recimo iskreno sebi da li mi po bilo čemu zaslužujemo da nas neko takav voli. Da li čovek koji generalno ima filozofiju "Use nase i podase" zaslužuje bilo šta osim smrti!
Evo krenuću od sebe ja stvarno nevidim logičan i intelektualni razlog zašto nas je neko takav zavoleo, ali ne samo na rečima i u nekoj sitnoj milostinji, već toliko da je rešio i život svoj da položi u telu za nas, da bude mučen zbog nas, gonjen zbog nas, vređan pa čak i ubijen zbog nas samo zato jer nas je toliko zavoleo...a šta uradismo mi ljudi, umesto da se pokajemo i zamolimo za oprost stavismo svom SPASITELJU trnov venac na glavu i kamdžiju preko leđa, pa je i to bilo malo već smo ga zakucali na krst i proboli kopljem da umre kao poslednji razbojnik!
E ljudi moji kad bi ste znali dela ljubavi, da taj trnov venac predstavlja sve brige ovoga sveta koje je HRISTOS stavio na svoju glavu, a ta krv BOŽIJA koja je prolivena iz tela HRISTOVOG je ono što će nas očistiti od svakog bezakonja našeg zbog kojega smo već bili viđeni od strane kneza ovoga sveta u paklu ognjenom i mukama strašnim, a taj krst na kome ga raspesmo su svi naši gresi od Adama preko tebe koji čitaš i mene koji pišem pa do poslednjeg koji će se roditi i kada sve to znaš da li bi prihvatio onda ponovo da se rodiš i proslaviš svog SPASITELJA. Braćo i sestre da li i sada dok čitate ovo pristajete na mrak ovoga sveta, hoćete li i dalje trčati onima koji vam daju samo lažnu nadu i gorak hleb, da li ćete i dalje ostati rešeni da psujete i pljujete onoga koji te VOLI toliko kako ti sam sebe a ni drugoga nikada nisi niti ćeš moći da voliš. SLAVA TEBI ISUSE HRISTE BOŽE MOJ SINE BOGA NAŠEGA SLAVA TEBI I HVALA ZA SVE ŠTO SI URADIO ZA NAS NEDOSTOJNE TEBE I OCA TVOG I CARSTVA TVOG...SLAVA TI I HVALA OD SRCA!!!

3 коментара:

  1. Ali isus ne spasava nikoga na silu , On Svoju Ljubav nudi svima ali je mnogi nece .
    Lako je verovati u Hrista ali ko ce poverovati Isusu Nazarecaninu ?
    Srca ljudska koja mogu izdrzati molbe siromaha za samo jedan dinar , ne zavuci ruku u dzep i ostati kao kamen . Neka se narod srpski ne pita zasto je siromasan . Siromasan je zato sto za siromaha nema dinar a za svoj provod i zelje ludacke i razne ima hiljade .

    ОдговориИзбриши